Eternit en Palindroom winnen prestigieuze award

EternitBouwmaterialenspecialist Eternit uit Kapelle-op-den-Bos heeft samen met redactiebureau Palindroom de prestigieuze B2B Press & Communication Award 2015 in de categorie Event gewonnen. Ze kregen de prijs voor het event rond de Belgische filmpremière van de architectuurdocumentaire The Competition.

Het bekroonde event vond vorig jaar plaats. The Competition volgt 5 befaamde toparchitecten (Frank Gehry, Norman Foster, Zaha Hadid, Dominique Perrault en Jean Nouvel) tijdens een ontwerpwedstrijd voor een museum in Andorra. Het is een film van de Spaanse regisseur Angel Borrego Cubero.

Het oorspronkelijke idee voor het event rond de filmpremière kwam van de PR-manager van Eternit die in het redactiebureau Palindroom een geslaagde professionele partner vond. Ook andere bedrijven toonden interesse en Eternit organiseerde uiteindelijk samen met het redactiebureau Palindroom (Architectura.be) en nog drie andere sponsors (Vandersanden Group, Reynaers Aluminium en Rockwool) de Belgische filmpremière van The Competition. Voorstellingen vonden plaats in Namen en Antwerpen en waren puur op architecten toegespitst.

Dit evenement won nu dus de B2B Press & Communication Award 2015 in de categorie Event. De gala-avond en prijsuitreiking vonden plaats op 27 oktober in Bozar in Brussel.

Eternit wil een inspiratiebron zijn voor architecten. Het bedrijf is ook uitgever van de inspiratieboeken A+D, Best of Slates en Extra Architecture.
De organisatie van de première van The Competition is niet de eerste samenwerking tussen Eternit en Palindroom. Samen brachten ze in 2013 reeds het Archi-Expert spel. Dit spel bevat meer dan 400 vragen over architectuur en kende een groot succes bij de architecten.

Eternit produceert duurzame oplossingen voor dak en gevel. Eternit NV behoort tot de groep Etex, een Belgische industriële groep in bouwmaterialen die internationaal actief is. De bedrijven van Etex vormen een wereldwijde organisatie met meer dan 17.500 medewerkers en zijn actief in 45 landen verspreid over de hele wereld.