NuanceDe restaurants in de regio doen het deze dagen goed. Nadat vorige week Silo’s uit Boortmeerbeek verkozen werd tot Best Hospitality Concept, was het nu de beurt aan Nuance en La Loggia om in de prijzen te vallen. Tweesterrenrestaurant Nuance kreeg de Gouden Delta toegekend. Restaurant La Loggia op de Mechelse Korenmarkt werd erkend voor hun Italiaanse gastvrijheid.

De Delta Gids België en Luxemburg 2016 heeft de Delta d’Or (Gouden Delta) toegekend aan het tweesterrenrestaurant Nuance in Duffel. “Deze erkenning is zeker welkom, zelfs al hebben we twee Michelinsterren”, vertelt chef Thierry Theys aan Gazet van Antwerpen. Theys opende pas zes jaar geleden zijn eigen zaak aan de Kiliaanstraat in Duffel en haalde in 2010 zijn eerste ster en een jaar later al nummer twee. Ook Olivier4 in Dave (provincie Namen) is bekroond met de prijs Delta d’Or (Gouden Delta) door de vijftiende editie van de gids die dit jaar bijna 2 000 adressen van restaurants en hotels telt.

Ook restaurant La Loggia op de Korenmarkt in Mechelen viel in de prijzen. De uitbaters Hilde Schuermans en Antonio Antonino werden door de Belgisch-Italiaanse Kamer van Koophandel erkend voor hun Italiaanse gastvrijheid. De zaak werd door hen opgestart in december 1988. Sinds kort dragen ze dus het label ‘Ospitalità Italiana’.