Erkelens Keukens & Interieur heeft reden tot vieren, want de zaak uit Mariekerke bestaat veertig jaar. In 1977 begon Karel Erkelens op eigen houtje met zijn onderneming. Vandaag leiden zoon Jan en dochter Anneke Erkelens het familiebedrijf, dat ondertussen vier vaste werknemers telt. “We zijn fier dat onze klanten al veertig jaar lang onze familiale en persoonlijke Erkelens-aanpak kennen. We nemen echt tijd voor onze klanten, en dat doen we nog steeds met veel plezier”, aldus zaakvoerder Jan Erkelens.

Al die jaren is Erkelens Keukens & Interieur een betrouwbare partner geweest voor tal van woonprojecten. “We leveren nieuwe keukens, woonkamers, slaapkamers, badkamers, dressings, binnendeuren of kantoorruimtes. Maar ook renovaties behoren tot ons aanbod. We proberen een totaalconcept aan te bieden, gaande van het ontwerp en de opmetingen tot het leveren en plaatsen”, licht Jan Erkelens toe. Enkel de productie wordt uit handen gegeven. Daarvoor kan het bedrijf uit Mariekerke rekenen op een jarenlange nauwe samenwerking met keukenfabrikant Ilwa uit Ruisbroek. “Zij vormen al vanaf het begin het perfecte kwaliteitshuwelijk met ons.”

De kwaliteit en het succes van de voorbije jaren heeft voor één minpuntje gezorgd. “We ervaren dat mensen met een lager budget voor zulke investeringen, minder snel geneigd zijn om hier binnen te stappen”, zegt Jan Erkelens. “Maar ook hen willen we laten kennismaken met de Erkelens-aanpak. Daarom hebben we een samenwerking afgesloten met een Duitse keukenfabrikant, waardoor ook klanten met een wat lager budget hier hun ding kunnen vinden. Ik heet dan ook iedereen welkom om toch eens binnen te stappen.”

Het veertigjarig bestaan is bovendien allesbehalve de eindmeet. Begin 2019 verhuist de zaak naar een nieuwe locatie iets verderop in de Omgangstraat. Een nieuwe showroom van om en bij de 500 m2 zal daar des te meer de aandacht van de bezoekers trekken. “We hebben momenteel een hele aantrekkelijke showroom, maar die is te klein voor het ruime assortiment dat we te bieden hebben. Met het nieuwe filiaal, dat qua zichtbaarheid beter gelegen is, kunnen we opnieuw heel wat jaren aan ons verhaal breien”, besluit Jan Erkelens.