Engel & Völkers zoekt franchisenemers in de regio

Nele Decruy, Flanders Belgium.

Nele Decruy, Expansion Manager Flanders Belgium.

Engel & Völkers wil tien nieuwe vastgoedkantoren openen in België. Eén kantoor is gepland in Lier, en er wordt ook gezocht naar een franchisenemer voor de regio Boom-Bornem.

In 2006 opende het eerste Belgische filiaal van Engel & Völkers de deuren in het Brussels Gewest. Ondertussen telt het Belgische netwerk van het bedrijf 25 vastgoedkantoren en zijn er in de belangrijkste steden van het land meerdere vestigingen. Er is ook een Mechels filiaal.

Dit jaar kiest Engel & Völkers resoluut voor expansie in België. Om haar tienjarige aanwezigheid in dit land te vieren, plant de onderneming de opening van tien filialen in Vlaanderen en Wallonië. Een specifiek commercieel team is actief op zoek naar partners die geïnteresseerd zijn in het uitbouwen van een hoogwaardig vastgoedkantoor en willen investeren in een Engel & Völkers-filiaal. Ook in Lier en in Boom/Bornem wil Engel & Völkers nieuwe filialen.

“Wij zijn inderdaad nog op zoek naar franchisenemers voor deze regio”, zegt Nele Decruy, Expansion Manager Flanders Belgium bij Engel & Völkers. “De regio’s worden afgebakend vanuit het hoofdkantoor in Hamburg, na marktonderzoek en input van de regionale vertegenwoordigers. Een exacte timing voor het opstarten van de nieuwe kantoren is er niet. Hoe sneller hoe liever natuurlijk, maar dat hangt uiteraard af van de kandidaten die zich aanbieden. Het is toch de bedoeling om nog dit jaar in Vlaanderen een vijftal nieuwe licenties op te starten.”

Franchisenemers van Engel & Völkers worden zeker niet aan hun lot overgelaten. Nele Decruy: “Ze worden voortdurend bijgestaan, zowel vanuit het hoofdkantoor als door andere franchisenemers. Ze krijgen tips hoe ze best te werk gaan via een helpdesk die 24/24 bereikbaar is. Bovendien worden referenties doorgegeven, er zijn bijscholingen… als franchisenemer ben je bij Engel & Völkers echt geconnecteerd.”