MECHELEN – Eneco heeft op 17 februari een Kinderraad samengesteld om zich te laten adviseren over duurzame initiatieven. Daarmee is de duurzame energieleverancier volgens eigen zeggen het eerste bedrijf in België dat officieel een beroep doet op kinderen als adviseur.

Eneco stelde de Kinderraad samen tijdens een event in Technopolis in Mechelen. Er waren een dertigtal kandidaten die zich individueel voorstelden en waaruit het panel werd samengesteld. 

Het bedrijf wil met deze Kinderraad en hun frisse ideeën de groene ambities van Eneco ondersteunen. “Eneco draagt als duurzame energieleverancier de toekomst een warm hart toe, en wil om die reden ook de toekomst zelf aan het woord laten”, zegt Christophe Degrez, ceo van Eneco.

Vier keer per jaar

“De Kinderraad zal vier keer per jaar bij elkaar komen. Het panel bestaat uit zeven jongens en meisjes van 9 tot 12 jaar die de koppen bij elkaar zullen steken over vraagstukken die te maken hebben met groene energie, duurzame initiatieven, besparen en klimaat. Het is de bedoeling dat zij frisse ideeën leveren om de groene ambities van Eneco op te schroeven.”

De leden van de Kinderraad zullen op geregelde tijdstippen vloggen om hun inspiratie en ideeën te delen.

De kinderen kregen zaterdag in Technopolis een les over duurzame energie en beoordeelden ook al de ‘duurzame kerstwensen’ die klanten van Eneco eind 2017 instuurden.