Energiespecialist Eneco uit Mechelen en autoconstructeur Hyundai gaan samenwerken om elektrisch rijden in België meer toegankelijk te maken. Bij de lancering van de elektrische en plug-in hybride Ioniq-modellen koos Hyundai voor Eneco om laadpalen te installeren bij 85 Hyundai-concessiehouders.

“De samenwerking tussen Eneco en Hyundai is een voorbeeld voor velen: twee bedrijven die de handen in elkaar slaan om de uitrol van laadpalen te versnellen én elektrisch rijden te stimuleren”, zei Vlaams minister Bart Tommelein bij de inhuldiging van de eerste laadpaal in Brugge.

Hyundai is één van de eerste constructeurs die in België zijn volledige netwerk wil voorzien van publiek toegankelijke laadpalen. Ook bij Hyundai Moorkens Mechelen komt er op termijn een laadpaal.

“Voor Hyundai is het belangrijk om consistent te zijn in onze ambitie om de ecologische voetafdruk van onze klanten te reduceren”, aldus Olivier Sermeus, managing director van Hyundai Belux. “Een voertuig leveren dat geen schadelijke uitstoot heeft, is niet voldoende. Daarom hebben we heel bewust gekozen voor Eneco als partner voor de installatie van een netwerk van publieke laadpalen. De klant die zijn wagen aan een Hyundai-laadpaal oplaadt, mag gerust zijn: voor elke kWh die geladen wordt, produceert Eneco evenveel groene stroom.”

Eneco, dat in de Benelux al zesduizend laadpalen beheert, zorgt er voor dat elke kWh op een duurzame manier opgewekt wordt, waardoor elke afgelegde kilometer CO2-neutraal is. Het bedrijf werkt enthousiast mee aan het project. “We zijn als Eneco enorm fier om een merk als Hyundai te begeleiden in het proces van verduurzaming”, zegt Christophe Degrez, CEO van Eneco België. “Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk laadinfrastructuur komt met een eenvoudige en transparante manier van laden. Met de elektrische oplaadkaart van Eneco kan u in de Benelux overal zorgeloos uw wagen opladen met 100% duurzame Belgische stroom.”