Eneco bouwt vier windturbines

windturbineEneco Wind Belgium NV (Mechelen) is in de achterhaven van Zeebrugge van start gegaan met de bouw van 4 windturbines. Het gaat om een gezamenlijk initiatief van Eneco en Portfineco NV (Haven van Zeebrugge/ intercommunale Finiwo).

Via hun gezamenlijke projectvennootschap Libeccio zijn Eneco Wind Belgium en Portfineco in juli gestart met de funderingswerken voor de 4 windturbines. Het windmolenpark bevindt zich op de terminals van Wallenius-Wilhelmsen Logistics Zeebrugge NV en Toyota Motor Europe NV/SA in de achterhaven van Zeebrugge.

De bekabelings- en funderingswerken lopen nog tot eind september. Daarna zullen de verschillende onderdelen van de windturbines per schip via de haven van Zeebrugge ter plaatse worden geleverd. De opbouw van de windturbines is gepland in oktober/november. Eens ze operationeel zijn, brengen de turbines op jaarbasis ongeveer 30 GWh op. Dit is te vergelijken met de energievoorziening voor meer dan 8.500 gezinnen op jaarbasis.

“Eneco wil in België de partner bij uitstek zijn voor de ontwikkeling, productie en verkoop van duurzame energie. Daarom zijn we ook zo verheugd met dit project. De haven van Zeebrugge biedt een unieke windrijke locatie en heeft nog een groot potentieel. Het is dan ook belangrijk om dit potentieel optimaal te gebruiken om de hernieuwbare energie doelstellingen van de Vlaamse Regering tegen 2020 te bereiken”, aldus Thomas De Greef, Manager Vlaanderen van Eneco Wind Belgium.