Emmaüs sluit netwerkcontract af met Dimension Data

emmausEmmaüs zorggroep zal vier jaar lang netwerk- en security-oplossingen gebruiken van het Brusselse ICT-bedrijf Dimension Data. Het contract omvat het beheer en onderhoud van de bestaande netwerk- en netwerksecurity-infrastructuur in de 25 zorginstellingen van de groep. Daarbij horen onder meer de campussen van AZ Sint-Maarten in Mechelen en Duffel, diverse psychiatrische instellingen, Cepos en Beschut Wonen in Duffel, woon- en zorghuizen in Duffel, Heist-op-den-Berg en Zemst, kinderdagverblijven in Mechelen en Duffel en ondersteuning van mensen met een beperking in Duffel en Heist-op-den-Berg. De groep stelt 6.100 mensen te werk.

Het contract met Dimension Data omvat vijf luiken: netwerkmanagement, securitymanagement, aankoop van bijkomend materiaal, ad hoc-diensten en projecten. De komende vier jaar zal er een 24/7 dienstverlening zijn, naast monitoring van de netwerk- en securityarchitectuur, incident management, problem management, asset management, capacity & performance management en uitbreidings- en vernieuwingsprojecten.

De netwerkomgeving van Emmaüs omvat 25 zorgdiensten verspreid over 33 locaties. Twee van die locaties hebben een eigen datacenter. De netwerkomgeving behelst zowel de lokale IP LAN netwerkinfrastructuur op de verschillende locaties als de centrale netwerk- en netwerk security infrastructuur in de twee datacenters. Daarnaast zal Dimension Data ook een VOIP-installatie beheren voor een drietal sites en in 2015 zal de IT-leverancier voor de hele groep een nieuwe internet access street aanleggen met nieuwe firewalls.

“Dimension Data leverde in het verleden al diensten voor onze groep en over dat consultancy werk waren we zeer tevreden. Bovendien leverde Dimension Data een competitief voorstel in”, vertelt Conny Huysmans, ICT Directeur bij Emmaüs.

De raamovereenkomst kan met 18 maanden worden verlengd.