EMBLEM – Totaalinrichter Trendy Decor uit Emblem neemt in januari voor het eerst deel aan consumentenbeurs Bouw & Reno Antwerpen. Zaakvoerder Kris Bergen hoopt op heel wat nieuwe klanten.

Trendy Decor bestaat bijna 25 jaar, maar neemt pas nu deel aan de Antwerpse consumentenbeurs. Dat heeft volgens pr-verantwoordelijke Philiep Caryn een heel eenvoudige reden: “Er kunnen maximaal 250 standhouders deelnemen aan de beurs, en Bouw & Reno is altijd zeer snel volgeboekt. Bovendien is het een succesvolle beurs, zodat standhouders meestal jaar na jaar terugkomen. Voor nieuwkomers is het dus niet zo gemakkelijk om binnen te raken. Maar nu is het toch gelukt voor Trendy Decor.”

Zaakvoerder Kris Bergen hoopt dat de beursgangers worden aangesproken door het totaalconcept dat Trendy Decor aanbiedt. “Wij willen de klant ontzorgen. Stel dat hij nieuwe ramen heeft laten steken. Wij kunnen dan zowel de kleine bezettingswerken langs de randen van de ramen uitvoeren als de schilderwerken en nadien de raamdecoratie. Allemaal met één aanspreekpunt.”

Opbrengst

Om potentiële klanten aan te spreken, pakt Trendy Decor op de beurs uit met diverse topmerken, zowel van raamdecoratie als van vloerbekleding en verf. Hopelijk werpt dat vruchten af. “Op een beurs met 30.000 bezoekers die gemiddeld per twee komen, heb je dus 15.000 unieke bezoekers. Als 1% interesse toont, zijn dat toch 150 personen, en hopelijk kunnen we met 10% hiervan een concrete afspraak maken. Dat zijn 15 afspraken, en hopelijk kunnen we bij de helft daarvan een verkoop afsluiten. Dat zijn zeven bestellingen met een gemiddeld bestedingsbedrag van 3.000 euro, ofwel voor 21.000 euro verkoop.”

Kris Bergen noemt het zelf een voorzichtige voorspelling. “Maar ik reken mezelf niet graag rijk. Uiteraard hoop ik op een effectieve verkoop tussen de 35.000 en 50.000 euro, maar aangezien dit mijn eerste beursdeelname is, heb ik geen vergelijkingspunt en is het resultaat dus moeilijk te voorspellen.”