MECHELEN – Het Mechelse bedrijf Elmos zamelde, samen met het Herentals festival Noorderwijk Alive, geld in voor een handbike voor Michaël Meulenbergs. Hij kwam in november 2016 op de skipiste van Landgraaf ongelukkig ten val en raakte verlamd vanaf zijn middenrif. Enkel een handbike miste hij nog.

Naar aanleiding van de Warmste Week wilden de organisatoren van het Herentals festival Noorderwijk Alive en het Mechelse ICT-consultancybedrijf Elmos de 24-jarige Michaël Meulenbergs een warm hart toedragen.

Zo’n handbike kost 9.500 euro. Michaël krijgt geen tegemoetkoming van het Vlaams Agentschap voor personen met een Handicap, omdat hij eerder al een aanklikfiets had gekocht. “Die is enkel geschikt voor korte afstanden zoals boodschappen doen. Met een aangepaste ligfiets met handpedalen kan ik echt gaan sporten”, aldus Michaël.

Eddy Lambaerts, oprichter van Elmos: “Michaël is een voorbeeld voor ons allemaal. Hij is zo positief ingesteld en laat nooit de moed zakken. We wensen hem veel geluk toe met zijn handbike.”

“Deze ligfiets betekent heel veel voor mij. Sporten is namelijk belangrijk om mijn spieren in beweging te houden en de spasticiteit in mijn benen onder controle te houden, iets waar ik vrij veel last van heb. Door mijn spieren te vermoeien, vermindert de spasticiteit in mijn benen”, vertelt Michaël.

De resterende 3000 euro die afgelopen zomer werd ingezameld schenken Elmos en Noorderwijk Alive aan het kankerfonds Olivia Hendrickx Research Fund.