MECHELEN – ICT-consultancybureau Elmos lanceert ElmosExpert, een dochterbedrijf dat zich toelegt op een try&hire-dienst. ElmosExpert speelt daarmee in op de grote vraag naar consultants in vast dienstverband.

Elmos merkt dat niet alleen de IT-dienstensector, maar ook haar klanten op zoek zijn naar consultants in vast dienstverband, en wil daar met zijn nieuwe business unit op inspelen.

“Het economisch herstel is al een tijdje aan de gang en de arbeidsmarkt volgt. Dat manifesteert zich eerst in de sector van uitzendkrachten en daarna nemen bedrijven mensen aan met tijdelijke contracten. De volgende stap is dat ze opnieuw meer mensen in vaste dienst nemen. In dat stadium lijken we nu te zitten”, zegt Liesbeth Debruyn, ceo van Elmos.

Maar ook sollicitanten vragen vaak naar een job met een optie tot een vast contract. Bovendien klikt het soms tussen klanten en consultants en willen ze een rechtstreekse samenwerking. “In plaats van dit als een bedreiging te zien, willen we hierin een actieve rol spelen. Op korte termijn brengt dit op, want het is een nieuw verdienmodel. Maar ook op lange termijn is het interessant, want zo bouwen we een netwerk op van ex-ElmosExpert medewerkers die klant geworden zijn”, aldus Liesbeth Debruyn.

Vast na proef

ElmosExpert vormt de schakel tussen tijdelijk en vast werk. Tijdens een proefperiode wordt de consultant opgevolgd en gecoacht door ElmosExpert. Na de contractperiode is hij/zij klaar om in loondienst te treden bij de klant.

“Ons motto is de perfecte klik te vinden: de perfecte kandidaat voor de perfecte job in het perfecte bedrijf. En dat kan voor alle functies, van business analisten tot testers en .Net developers”, aldus Matthias Eraly, Business Unit Manager van ElmosExpert. “We hebben al heel wat aanvragen gekregen, en de eerste contracten en starters zijn reeds een feit.”