MECHELEN – Het Mechelse ICT-consultancy bedrijf Elmos doneert zijn verouderd IT-materiaal aan CoderDojo Belgium. Dat is een non-profitorganisatie die gratis programmeerworkshops geeft aan meisjes en jongens van 7 tot 18 jaar.

Bij CoderDojo kunnen kinderen en jongeren alles leren over programmeren: van websites, games, apps tot zelfs robots. Maar de kinderen gaan ook zelf aan de slag om apparaten te bouwen. Een Dojo (een workshop van CoderDojo) wordt volledig door vrijwilligers gegeven. CoderDojo is buitenschools, niet-commercieel en toegankelijk voor iedereen.

Liesbeth Debruyn, CEO van Elmos: “We vinden het belangrijk om goede doelen te steunen. Zeker een organisatie als CoderDojo verdient onze steun. Zij werkt op basis van giften en vrijwilligers en streeft ernaar om kinderen op een speelse manier te leren programmeren en de wereld van technologie te laten ontdekken.”

Vrijwilligers

Naast extra vrijwilligers om de Dojo’s te organiseren en begeleiden, kan CoderDojo ook altijd IT-materiaal (laptop, (Android) smartphones en usb-sticks,…) gebruiken waarmee de kinderen en jongeren aan de slag kunnen gaan tijdens de verschillende Dojo’s.

De laptops van Elmos zijn klaar voor een tweede leven bij CoderDojo. Het ICT-bedrijf roept andere ondernemingen op om zijn voorbeeld te volgen en IT-materiaal te doneren.