MECHELEN/GENT – Het Mechelse Elmos ontwikkelde de software voor de scoreborden van de zesdaagse in het Kuipke in Gent, die nog loopt tot en met zondag. Een consultant van het bedrijf leidt alles ter plaatse in goede banen.

Voor het zesde opeenvolgende jaar zorgde Elmos voor de scorebordsoftware van het wielerevenement, dat nu Lotto 6daagse Vlaanderen-Gent heet. “Het gaat om software die instaat voor de volledige resultatenverwerking tijdens het event”, zegt een woordvoerster van het bedrijf. “De software meet de resultaten van alle disciplines die tijdens deze zesdaagse worden georganiseerd, zoals derny en ploegkoers, verwerkt de resultaten en zorgt ervoor dat alles correct op het scorebord verschijnt. Elke wedstrijd heeft zijn eigen karakteristieken.”

Automatisch

Het systeem werkt met automatische tijdsregistratie. Als de wielrenners over de band aan de start en de aankomst rijden, wordt de tijd automatisch gestart en gestopt. “Die data worden automatisch in een database gezet en op de website geplaatst, dus iedereen kan de wedstrijden op gelijk welke locatie volgen. Stijn Vrancken, consultant bij Elmos, zit gedurende het hele event op het middenplein voor zijn computerscherm om al deze gegevens in goede banen te leiden, het systeem te monitoren en te zien of er niets misloopt.”

Specialisten van Elmos hebben zes jaar geleden de software ontwikkeld en elk jaar wordt hij geüpdatet, afhankelijk van eventuele aanpassingen in het reglement van de internationale wielerunie UCI. Dit jaar vindt in Gent trouwens voor het eerst een vrouwenkoers en een Gkoers voor mensen met een beperking plaats.