Ellis Gourmet Burger op Antwerpen Proeft

ellisEllis Gourmet Burger, dat ook een vestiging heeft in Mechelen, staat op de lijst van de eerste tien deelnemers van Antwerpen Proeft.

De 10de jaarlijkse editie van Antwerpen Proeft/Taste of Antwerp vindt plaats van donderdag 5 mei (Hemelvaart) tot en met zondag 8 mei. Sinds 2007 is Antwerpen Proeft (of kortweg Proeft) het toonaangevende culinair festival van België. Nergens vind je op één en hetzelfde moment en op één locatie signature dishes van zóveel bekende koppen.

Er zijn in totaal een veertigtal deelnemers, en Ellis Gourmet Burger staat op de lijst van de eerste tien samen met onder meer Wout Bru, Wim Ballieu, Nathalie Meskens, Sepideh Sedaghatnia, L’Epicerie du Cirque, Kommilfoo en B23. Ellis Gourmet Burger is het concept van een groep enthousiastelingen met één doel voor ogen: betere burgers serveren. Ze willen de beste producten gebruiken en verfijnen hun recepten ook continu met de hulp van bekende productspecialisten en sterrenchefs. Ellis Gourmet Burger heeft al acht restaurants in België (waaronder één in Mechelen) en twee in Nederland. Er is ook een Ellis foodtruck die te vinden is op festivals en evenementen en die kan worden gehuurd voor privéfeesten.

De overige 30 deelnemers worden later bekend gemaakt. “Voor deze 10de editie van Proeft zullen alle registers worden opengetrokken”, belooft organisator Ward Ramaekers. “De ambitie is hoog. Het moet de grootste culinaire show van België worden. Er zal bij ons meer te proeven, te zien en te beleven zijn dan ooit. Je mag nog meer mooie restaurants verwachten, meer foodtrucks van niveau, meer interactieve kookdemonstraties en spannende workshops. Op de affiche van Proeft zullen ook niet alleen maar Vlaamse culinaire sterren prijken.”

De ticketverkoop start op vrijdag 4 maart.