lisDe prijzendruk in de sector is ongemeen hoog. Transporteurs hebben het daarom vandaag zeker niet makkelijk. LIS Transport doet het ondertussen echter vrij goed.  “Het gaat ons vooral om onze klantgerichtheid”, zegt zaakvoerder Roger Van Cleynenbreugel. Het bedrijf uit Sint-Katelijne-Waver is  nagenoeg elk jaar met pakweg 20% gegroeid.

Roger Van Cleynenbreugel is via een partner in de transportsector terecht gekomen. Hij heeft LIS Transport sinds 2011 in eigen handen en stuurt zijn bedrijf doelgericht in de richting van een complete logistieke dienstverlening. Het gaat dan zowel om een brede waaier aan transportdiensten zoals pakjes, palletten en gekoelde producten. Maar ook nachttransporten voor grote koerierbedrijven als DHL en TNT. LIS Transport rijdt ook voor Colruyt en Spar.

“Mij is het vooral om een langetermijnrelatie met de klanten te doen”, zegt de zaakvoerder. “Flexibiliteit is daarbij een prioriteit. Ook ten aanzien van klanten die op een onregelmatige basis ladingen laten vervoeren.”

LIS Transport beschikt vandaag over een uitgebreid wagenpark van liefst 75 bestelwagens, bakwagens, schuifzeiltrucks en koelwagens. Uiteraard staan er ook 75 chauffeurs klaar.

De transporteur uit Sint-Katelijne-Waver nam in de afgelopen weken en maanden ook verscheidene kleinere complementaire bedrijven over. Die zijn inmiddels geïntegreerd in de groep. LIS Transport tekende verleden jaar voor een omzet van pakweg 7 miljoen euro.