Elektrische BMW i3 voor Bornemse Dodentocht

Fabio Manzini, coördinator cel Service (controleposten en bevoorrading) Gunter Vergauwen, hoofdcoördinator Pieter De Wit, BMW Group Belux Frans De Leeuw, coördinator cel IT.

Fabio Manzini, coördinator cel Service (controleposten en bevoorrading)
Gunter Vergauwen, hoofdcoördinator,
Pieter De Wit, BMW Group Belux en
Frans De Leeuw, coördinator cel IT.

Om de Dodentocht van 12 augustus in en om Bornem goed voor te bereiden, kan de organisatie de komende periode rekenen op de nieuwe BMW i3. Deze elektrische stadswagen is sinds deze maand beschikbaar met 50% extra batterijcapaciteit, waardoor hij bij dagelijks gebruik tot 200 kilometer kan afleggen, ofwel twee keer het parcours van de Dodentocht na elkaar.

BMW ondersteunt de Dodentochtorganisatie al zo’n twintig jaar, steeds met verschillende wagens. Zo is er altijd een BMW X3 of BMW X5 bij om onmiddellijke assistentie te kunnen bieden langs het hele parcours, waarvan sommige paadjes midden tussen de velden lopen.

“Met de nieuwe, krachtigere batterij van de BMW i3 beschikt de organisatie van de Dodentocht enerzijds over een krachtige wagen die altijd direct inzetbaar is en anderzijds kunnen ze hun ecologische impact verkleinen”, zegt Thomas Heyens, verantwoordelijke van BMW i.

Daar is de organisatie blij mee. “Voor de Dodentocht is de ecologische voetafdruk belangrijk en om die te beperken, hebben we reeds verschillende initiatieven genomen”, zegt Gunter Vergauwen, hoofd-coördinator 100 km Dodentocht. “We maken dan ook graag gebruik van de nieuwe BMW i3, want dankzij de grotere elektrische range kunnen we onze mobiliteitsnood op een groene manier invullen.”

Zelfs bij dagelijks gebruik, in slechte weersomstandigheden en met de airconditioning of verwarming ingeschakeld kan de BMW i3 met een volledige acculading 200 kilometer afleggen. De motor laat de BMW i3 in 7,3 seconden van 0 tot 100 km/u accelereren. Dat maakt van de BMW i3 zowel de sportiefste als de zuinigste elektrische wagen in zijn segment, met een stroomverbruik van 12,6 kWh/100 km (NEDC).