SINT-KATELIJNE-WAVER – Het Katelijnse familiebedrijf Ekotrax, gespecialiseerd in gekoeld en verwarmd wegtransport, wil blijven groeien en investeert daarom 2,5 miljoen euro in 19 nieuwe trailers.

Koen Dierckx nam in 1991 de transportfirma van zijn oom over. Onder de naam Ekotrax specialiseerde dit familiebedrijf zich in gekoeld en verwarmd wegtransport naar elke (inter)nationale locatie. “De afgelopen 25 jaar maakte de transportsector een hele evolutie door. En het einde hiervan is nog niet in zicht. Om te blijven groeien, investeerden we daarom zo’n 2,5 miljoen euro”, zegt zaakvoerder Koen Dierckx.

Hij leidt samen met zijn echtgenote een team van 15 vaste medewerkers en tal van onderaannemers. “De voorbije 5 jaar kenden we een stevige groeispurt: onze omzet verdubbelde tot 5 miljoen euro. In 2017 organiseerden we bijvoorbeeld 13.000 transporten, goed voor 3.000.000 gereden kilometers”, vertelt Koen. “Hoewel we onze persoonlijke aanpak niet verloochenen, drong een professionalisering zich op. Met 19 spiksplinternieuwe trailers investeerden we fors in een uitbreiding en modernisering van ons vrachtwagenpark. Daarnaast gingen ook heel wat middelen naar up-to-date software, een moderne HR-aanpak, bijkomende opleidingen en tal van innovaties. Kers op de taart zijn ons nieuwe logo en de vernieuwde website. Met dit alles rijden we de toekomst vol vertrouwen tegemoet.”

Nieuwe sectoren

Gegroeid vanuit gekoeld transport van groenten, fruit, bloemen en planten mikt Ekotrax vandaag op heel wat nieuwe sectoren. “We zien opportuniteiten in het vervoer van verse levensmiddelen, maar ook industriële en farmaceutische grondstoffen of producten. Ons IFS-certificaat, de internationale kwaliteitsnorm voor logistiek, is bovendien een extra troef. Het maakt onze processen transparant, veilig en betrouwbaar.”

Onder de naam Interim Cargo bieden Koen en zijn team ook aanvullende logistieke diensten aan. Zo kan je er koeltrailers huren, vrachtwagens laten reinigen in de Truckwash en gebruikmaken van een beveiligde parking (beide op het industrieterrein van Sint-Katelijne-Waver).