Dina De Haeck, ceo van het Bornemse Syneton, wordt de nieuwe voorzitster van de raad van bestuur van CRM-specialist Efficy uit Evere. Zij vervangt de Fransman Nicolas Pigerol. “Ik was onder de indruk van de cultuur, de visie en de snelle groei van Efficy”, zegt Dina De Haeck. “Ik geloof dat Efficy nog maar aan het begin van een Europees avontuur staat en ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van die reis.”

Dina De Haeck begon haar carrière in 2001 bij Pfizer. Tien jaar later werd zij benoemd tot coo bij Arseus Dental & Medical. In 2015 maakte ze de overstap naar Eurofins Central Laboratory in Nederland waar ze algemeen directeur werd. Sinds februari van dit jaar vervult ze de functie van ceo bij Syneton. Het Bornemse bedrijf helpt dienstverlenende kmo’s en organisaties die hun administratie beter willen organiseren.

Women in IT

De vervrouwelijking van het kaderbestuur vormt een eerste stap in het Women in IT-plan van Efficy. Met dat plan wil het bedrijf de ondervertegenwoordiging van vrouwen in de sector aanpakken. Zo moet tussen 2017 en 2020 de helft van de nieuwe rekruten een vrouw zijn. “Dina De Haeck heeft enorm veel geloofwaardigheid en is een boegbeeld voor het aantrekken van meer vrouwen. Met haar komst tonen we aan dat we alvast de juiste weg inslaan”, klinkt het bij Efficy.

Efficy brengt een CRM-oplossing op de markt die gebruikers in staat stelt om contacten, klanten, databeses en marketingcampagnes te beheren. Het softwarepakket telt meer dan 55.000 gebruikers in zo’n 1.600 bedrijven verspreid over 9 landen. Het bedrijf uit Evere heeft nog vestigingen in het Luxemburgse Windhof, Parijs en Aix-en-Provence in Frankrijk, Frankfurt in Duitsland, Utrecht in Nederland, Genève in Zwitserland en Istanboel in Turkije. Zopas werd ook Gent aan dat lijstje toegevoegd. Efficy telt een honderdtal werknemers.