EeStairs zoekt internationaal ontwerptalent

eestairsEeStairs, de internationale trappenspecialist met Belgische vestiging in Mechelen, organiseert voor de tweede keer een Design Competition.

Deze ontwerpwedstrijd is in de eerste plaats bedoeld voor (jonge) ontwerpers en studenten, maar iedereen mag er aan deelnemen. EeStairs zoekt naar ontwerpers die een trap of balustrade niet alleen zien als een functioneel onderdeel van een gebouw en die hun praktisch inzicht en artistieke verbeelding weten te combineren in een uitzonderlijk ontwerp.

De wedstrijd is onderverdeeld in twee categorieën. In de Corporate Staircase categorie nodigt EeStairs deelnemers uit om functionaliteit toe te voegen aan een trap in een bedrijfsomgeving. Het doel is werknemers en bezoekers te inspireren in de omgeving waarin zij werken.

Succesvolle ontwerpen in de tweede categorie Repeatable Balustrade Design zijn revolutionair, betaalbaar en veelzijdig waardoor zij op verschillende manieren in de praktijk toe te passen zijn. Om de uitdaging nog groter te maken, mogen de deelnemers voor hun balustrade-ontwerp alleen een simpele metalen strip gebruiken.

Creatief directeur van EeStairs, Cornelis van Vlastuin: “Innovatieve en opmerkelijke trapontwerpen dragen bij aan het vertellen van een verhaal en zorgen voor een bijzondere beleving op weg naar ruimtes en verdiepingen die anders van elkaar gescheiden zouden zijn. Wij zijn trots dat wij de mogelijkheid hebben om grenzen te verleggen. Daarom roepen wij ontwerpers op om niet te snel tevreden te zijn, maar te streven naar een buitengewoon ontwerp dat iets toevoegt aan de architectuur.”

De deadline voor de inzendingen is donderdag 31 december om 16 uur. Een jury van experts beoordeelt de inzendingen en stelt een shortlist samen met drie genomineerden per categorie. Daarna kan het publiek in februari 2016 online een stem uitbrengen voor zijn of haar favoriet. De prijsuitreiking vindt in maart 2016 plaats. De winnaars krijgen 2.800 euro en een bezoek aan het hoofdkantoor van EeStairs in Nederland.