Copyright ELD partnership.

Copyright ELD partnership.

EeStairs BE nv uit Mechelen, specialist in designtrappen en balustrades, heeft een mooi order in de wacht gesleept. Het bedrijf mag een monolitische trap maken voor het hoofdkantoor van Mediahuis nv in Antwerpen. “Het design werd geconcipieerd door ELDarchitects, de ontwerpers van het gebouw, en de trap zal worden geïnstalleerd in samenwerking met hoofdaannemer Jansen Finishings“, zegt Mark Geerts, creative director van EeStairs. “Midden juli heeft Mediahuis een beperkte aanbesteding uitgeschreven voor het project. Jansen Finishings kwam er als beste uit. Aangezien EeStairs echt tot de top behoort wat betreft de fabricatie van designwenteltrappen van hoge kwaliteit, kwamen ze bij ons terecht. Het architectenbureau had eerst een trap gepland die volledig bekleed was met hout. Na overleg met ons krijgt de stalen trap alleen aan de binnenkant een eikenhouten bekleding.”

De trap is bedoeld voor het hoofdkantoor van Mediahuis NV en zal de redacties van de kranten Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad in het gebouw op Linkeroever verbinden. Het gebouw werd in oktober 2009 in gebruik genomen door Gazet van Antwerpen. In het bedrijvencentrum zijn de afgelopen jaren nog heel wat andere bedrijven ingetrokken. In juli van dit jaar nam ook de redactie van het Nieuwsblad er haar intrek. Dit maakte een interne reorganisatie nodig, en de krantenredacties werden verspreid over twee verdiepingen. Vandaar de noodzaak van een extra trap.

De strakke monolitische stalen trap zal worden gemaakt in Barneveld, bij EeStairs Nederland. “Omdat de trap in een bestaand gebouw moet worden ingepast, kunnen we hem niet in één stuk ter plaatse brengen. Het worden waarschijnlijk twee of drie elementen die we ter plaatse zullen monteren. De aannemer zal het trapgat maken, en in de loop van november komen wij de trap monteren. De montage zal waarschijnlijk een week of twee in beslag nemen. De trap wordt onderaan afgewerkt met EeSoffit, een product dat een gladde en krimpvaste afwerking mogelijk maakt.”

Mark Geerts is erg blij dat hij het project in de wacht heeft kunnen slepen. “We zijn een jonge start-up, we zijn pas begonnen in april 2012. Een dergelijk prestigieus project staat heel mooi op ons palmares.”