Eerste Vlaams-Nederlandse Handelsdag in Mechelen

kaartlCongrescentrum Lamot in Mechelen is gastheer voor de eerste Vlaams-Nederlandse Handelsdag die plaatsheeft op vrijdag 15 april. Nederland is één van de belangrijkste handelspartners van Vlaanderen. De organisatoren van de Handelsdag zijn Flanders Investment & Trade (FIT), Voka-Kamer van Koophandel Mechelen, de Kamer van Koophandel in Nederland, de Nederlandse ambassade en Enterprise Europe Network. Deze laatste staat in voor de geboden matchmakingsmogelijkheid. De organisatoren bieden aan Vlaamse en Nederlandse ondernemers de kans om zich beter te informeren over zakendoen bij de buren. Een netwerkplein geeft Vlaamse en Nederlandse ondernemers bovendien de mogelijkheid om onderling ervaringen uit te wisselen.

 Vlaamse bedrijven die deelnemen aan de Vlaams-Nederlandse Handelsdag, mogen zich verwachten aan interessante seminaries en workshops. Ervaren ondernemers delen tijdens interactieve sessies hun wedervaren in Nederland en, samen met een reeks experten, gaan zij in op verschillende aspecten van het zakendoen in Nederland. Ze geven tips voor succesvol zakendoen in Nederland en waarschuwen voor valkuilen, belichten de specifieke aanpak van het genereren van B2B-leads en de keuze tussen het werken met distribiteurs of agenten…

En er werden ook woensdag 13 april internationale handelsbanden gesmeed in Mechelen. Voka – Kamer van Koophandel Mechelen ontving de ambassadeur van Kroatië in België, Mario Nobilo, op Bar International Kroatië.

Met Bar International laat Voka – Kamer van Koophandel Mechelen nagenoeg maandelijks een officiële delegatie van een ander land kennismaken met het economische potentieel van de Mechelse regio.

Het programma leidde de delegatie eerst voor een bedrijfsbezoek naar BelOrta in Sint-Katelijne-Waver. Na een officiële ontvangst in het Mechelse stadhuis, waar de ambassadeur ook het Guldenboek ondertekende, ging de delegatie in Willebroek in het bijzijn van de Willebroekse burgemeester Eddy Bevers aan boord van het schip Vrouwe Nele.

Nadat afgevaardigden van het Vlaamse Agentschap Innoveren & Ondernemen en waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV respectievelijk de investeringspolitiek in Vlaanderen en de troeven van het Vlaamse waterwegennet hadden voorgesteld, werden nog de containerterminal TCT Belgium en het logistieke centrum van ODTH bezocht.