willemen_guldendalDonderdag wordt in Guldendal 18 in Mechelen-Zuid de officiële eerste steen gelegd van Residentie Guldendal. Intussen worden de contouren van de gelijkvloerse verdieping van de woningen al stilaan duidelijk.

Met 29 gezinswoningen en 39 appartementen vormt Residentie Guldendal een gloednieuwe woonwijk tussen de Leuvense Vaart en de Brusselsesteenweg. Het nieuwe woon- en stadsvernieuwingsproject komt er op het terrein tussen de Dijk- en de Belgradestraat en Guldendal.
De appartementen hebben twee of drie slaapkamers, ruime terrassen en een gemeenschappelijke tuin. De site zelf is autoluw, waardoor er veel ruimte is voor groen. De woningen tellen vier of vijf slaapkamers en zijn beschikbaar in twee types. De bewoonbare oppervlakte bedraagt 180 m², de perceeloppervlaktes 157 tot 300 m². Elke woning beschikt over een tuin. Zestig procent van de wooneenheden is al verkocht.

Residentie Guldendal situeert zich net buiten de stadsring in Mechelen-Zuid, op wandelafstand van het kanaal Leuven-Dijle en op een boogscheut van het bruisende stadscentrum. Het station en de oprit van de E19 bevinden zich slechts enkele minuten van de site.

De strategische geografische ligging en het kleinschalig karakter vormen een ideale woonomgeving. Het is dus ook een ideale uitvalsbasis voor wie houdt van fietsen en wandelen.

De eerste steen wordt gelegd door de Mechelse burgemeester Bart Somers samen met schepen van Wonen Greet Geypen en Johan Willemen, gedelegeerd bestuurder van Willemen Groep. Het project wordt gerealiseerd door Willemen General Contractor.