lacorbeilleDinsdagavond 11 augustus heeft de officiële eerstesteenlegging plaats van de bouw van 20 KMO-units op de site La Corbeille in Westmeerbeek.

Tijdens de eerstesteenlegging komen interessante sprekers aan bod. Inschrijven kan hier. Een vertegenwoordiger van Quares (Mechelen) zal het hebben over het duurzame bedrijventerreinen, een woordvoerder van Deloitte praat over fiscale organisatie van vastgoed en Johan Van Loo, zaakvoerder van projectontwikkelaar  Tervia’s, ontvouwt de projectplannen van de site La Corbeille.

De ontwikkeling van de site gebeurt in drie fasen. De eerste fase, die nu van start gaat, omvat de bouw van 20 KMO-units. De modulaire KMO-units hebben een oppervlakte die varieert tussen 180 en 1200 m² (grotere oppervlaktes kunnen op aanvraag). Ze kunnen worden gebruikt als opslagruimte en/of worden uitgerust als kantoorruimte. Sommige units beschikken ook over een eigen buitenplein, en elke unit heeft minimum 2 parkeerplaatsen. De tweede fase is gepland voor 2016 en focust op de retail-units met supermarkt en 250 parkeerplaatsen.

Achteraan op de site is een zone gepland voor industrie van klasse 1.

Er zijn al acht units verkocht, één is verhuurd en voor twee is een optie genomen.

De site draagt de naam van de conservenfabriek die hier tot in 2008 was gevestigd. De fabriek werd toen overgenomen door Bonduelle dat de vestiging sloot in 2011. Sindsdien stonden de gebouwen leeg.