De eerste van vele stenen voor de uitbreiding van Puurs Logistics Centre is gelegd. Dat gebeurde door de Goodman Group, het logistieke Europese bedrijf Fiege en Makro. De nieuwbouw van 32.000 m² wordt gerealiseerd door Cosimco, onderdeel van de Mechelse bouwgroep Willemen. “Om te voldoen aan de eisen van Europa’s Lean and Green-programma, wordt de faciliteit uitgerust met duurzame functionaliteiten, zoals dimbare led-verlichting met bewegingssensoren en infraroodverwarming”, zegt Kim Cornille van Goodman België.

Puurs Logistics Centre omvat momenteel twee units, die samen goed zijn voor 20.600 m2. Het logistieke centrum wordt met een bijkomende 32.000 m2 uitgebreid en bevestigt zo haar belangrijke waarde voor logistieke operaties. In totaal zal 23.700 m2 verhuurd worden aan Fiege, die de ruimte zal gebruiken om aan de behoeften van haar klanten, waaronder Makro, te voldoen. “Onze nieuwe commerciële strategie vereiste nieuwe logistieke oplossingen”, legt Walter Goossens van Makro uit. “Daarom waren we op zoek naar een partner, die ons de juiste logistieke voorzieningen kon bieden.” De resterende ruimte van 7.800 m2 wordt voor toekomstige verhuurmogelijkheden ontwikkeld met aparte ingangen. De nieuwe magazijnunits zullen naar verwachting in november 2017 klaar zijn.

Puurs Logistics Centre ligt op de logistieke hoofdroute van België tussen Antwerpen en Brussel, en op 6 kilometer van de containerterminal in Willebroek. Daar vinden dagelijkse verzendingen naar de havens van Antwerpen en Rotterdam plaats. “De strategische ligging in het hart van de Gouden Driehoek maakt het voor bedrijven zoals Fiege en Makro mogelijk om hun goederenstroom efficiënt te beheren”, zegt Koen Van den Heuvel, burgemeester van Puurs. “Dankzij de investering van Goodman kan Puurs als dynamische en ondernemende gemeente haar positie als economisch knooppunt, dat in de Vlaamse ruit werk verschaft, verder opnemen en uitbreiden.”