SynetonOlijfIndividueel ondernemen boomt en steeds meer werknomaden en jonge ondernemers werken thuis of in een koffiebar.

Toch heeft elke solo-ondernemer ook behoefte aan een professioneel klankbord, en coworking-omgevingen bieden daar kansen voor. Dit zijn niet alleen flexibele werkplekken, er is ook ruimte voor interactie, netwerking en kruisbestuiving. In de regio tussen Antwerpen, Mechelen en Sint-Niklaas waren er tot nu toe weinig oplossingen voor thuisondernemers of werknomaden. Ondernemers Rudi Cleymans (Syneton), Nadine Ringoot (N.O.E.T.H.) en Ortwin Van Leuven (Syneton) willen daar iets aan doen. In de Syneton Building in Bornem zijn momenteel al 40 mensen aan het werk bij de bedrijven Syneton en het accountantskantoor Accountancy N.O.E.T.H. , maar er is nog heel wat plaats vrij. Syneton is centraal gelegen in Klein-Brabant, makkelijk bereikbaar en uitstekend geschikt om er een flexibele werkomgeving te vestigen. Daarom lanceren de initiatiefnemers vanaf 1 april Coworking Klein-Brabant, waarmee ze jonge ondernemers willen ondersteunen en kansen geven.

De ruimte Den Olijf zal dienst doen als flexibele werkplek. Wifi, koffie, printer en vergaderzalen zijn ter beschikking. Het weidse en inspirerende uitzicht over de Puurse velden krijgen de coworkers er gratis bij. Ondernemers die hier voor langere tijd over een persoonlijk kantoor willen beschikken, kunnen kiezen voor één van de vier vaste kantoorunits. Dagelijks is er plaats voor 16 coworkers.

Coworkers worden lid van de coworking community voor een eenmalige administratiekost van 25 euro. Ze leren elkaar kennen op het digitale platform en ontvangen een wifi-log in. Verder betalen ze voor het gebruik van een flexibele werkplek in de centrale ruimte 15 euro per dag, 60 euro per week of 200 euro per maand (excl. BTW). Koffie is gratis en de vergaderzalen zijn voor coworkers ter beschikking voor 15 euro per uur.

De vaste kantoor-units kosten 475 euro per maand (excl. BTW), onthaal en vrij gebruik van de vergaderzalen inbegrepen.