LIER – Bij garage Ford Deprince in Lier heeft BNI Zimmerstad zijn eerste avondbijeenkomst, BNI Late Night, gehouden. De meer dan 135 aanwezigen konden er kennismaken met het concept van Business Network International.

Bij BNI Zimmerstad wordt elke dinsdagochtend van 7 uur tot half 9 vergaderd. De leden stellen zich dan telkens aan elkaar voor, delen ervaringen en doen zaken. De eerste avondsessie van BNI Zimmerstad, dat intussen bijna 5 jaar bestaat, brak voor even met die traditie.

“Maar deze trendbreuk betekent niet dat we onze ochtendformule gaan veranderen”, legt Johan De Schutter, directeur van BNI Zimmerstad, uit. “Integendeel, dit event dient om potentiële leden te laten kennismaken met wie we zijn en wat we doen. De uiteindelijke bedoeling is dat zij na vanavond toch eens op onze ontbijtsessies een kijkje komen nemen en zich, wie weet, aansluiten bij ons netwerk.”

Geven loont

BNI daagt haar leden uit om op een andere manier met elkaar zaken te laten doen. De filosofie daarbij is Geven loont. “Als ik iets aan jou geef, ga jij ook iets aan mij geven. Hebben we iets nodig? Dan zoeken we altijd eerst onder onze leden en nadien bij elkaars netwerk. Zo hebben we op korte tijd al meer dan 600.000 euro omzet aan elkaar gegeven.”

Het netwerk van BNI is bovendien bijzonder. Onder meer garage Ford Deprince, specialist in audiovisuele producties en fotografie DIAF, Chocolaterie Dom en De Schutter Keukens behoren tot de leden. Het gaat om zeer verschillende, maar wel complementaire bedrijven. “Per beroepscategorie hebben we een lid. Momenteel tellen we er 33 verschillende binnen BNI Zimmerstad, maar het streefdoel is om naar 40 te groeien”, zegt Leo Deprince, zaakvoerder van Ford Deprince.

BNI Campus

Ook al wordt het avondevent geen wekelijkse ontmoeting en blijft de ochtendsessie overeind, toch is er in de regio een nieuwe BNI-tak opgericht. “Sommige goed georganiseerde vrouwelijke ondernemers kunnen ’s morgens niet op onze vergadering zijn door verplichtingen met hun kinderen bijvoorbeeld. Hetzelfde geldt voor zaakvoerders van een bouwbedrijf die ’s morgens hun manschappen moeten uitsturen”, vertelt Ronny Van Baelen, regiodirecteur van BNI.

Die groep ondernemers kan voortaan bij BNI Campus in Sint-Katelijne-Waver terecht. “We starten daar om half 9. Zo krijgen ook andere mensen de kans om deel uit te maken van BNI. We hebben meteen gezien dat dit aanslaat, want BNI Campus telt kort na de opstart al 11 leden.”

Verder bestaan in de regio nog BNI Klein-Brabant in Bornem, BNI Maneblussers en BNI Mechelen Werkt! in Mechelen en BNI Zuiderkempen in Heist-op-den-Berg.