MECHELEN – Net voor de start van de feestdagen is een eerste deel van parking Bruul onder de Hendrik Speecqvest geopend. In een eerste fase biedt deze plaats voor 130 auto’s. Op termijn moeten er 352 kunnen parkeren. Q-Park zorgt voor de uitbating.

De vernieuwde Hendrik Speecqvest biedt volgend jaar een nieuwe ondergrondse parking, een groen vestenpark en een nieuw Hof van Egmont. Als eerste opent nu parking Bruul met op termijn in totaal 352 plaatsen, waarvan 171 parkeerplaatsen op het eerste niveau en nog eens 181 op het tweede. In deze eerste fase zijn er 130 plaatsen beschikbaar op niveau -1 en is enkel de inrit komende van het Kardinaal Mercierplein geopend. Nadien komt er nog een bij komende van het Raghenoplein.

“Deze parking brengt shoppers en dagjesmensen met hun wagen tot vlakbij onze belangrijkste winkelstraat. De uitgebreide capaciteit, het aanrijcomfort, de centrale ligging zijn allemaal troeven voor het commercieel centrum”, meent burgemeester Bart Somers. “Dit project is een noodzakelijke investering in de vitaliteit van ons handelsapparaat. Ik ben ervan overtuigd dat Bruul en de hele binnenstad vanaf nu nog een pak meer passanten zullen mogen verwelkomen.”

Twee locaties

Q-Park zal de uitbating van de nieuwe parking op zich nemen. Na parking Lamot, die Q-Park al sinds 2003 beheert, is het de tweede Mechelse locatie voor het bedrijf. “We hebben de positieve ontwikkeling van de stad van nabij kunnen meemaken en zijn verheugd hier een tweede parking te mogen openen. Zo zullen we in totaal bijna 600 parkeerplaatsen in Mechelen exploiteren”, zegt Philip De Brabanter, algemeen directeur bij Q-Park Belgium.