Edwin Botterman is nieuwe managing director Alken Maes

bottermanEdwin Botterman is vanaf 1 maart de nieuwe Managing Director van brouwerij Alken-Maes in Mechelen. Hij neemt de fakkel over van Erik van de Ven die sinds april 2013 aan het roer staat van de tweede grootste brouwerij van België. Van de Ven keert terug naar HEINEKEN Amsterdam.

Edwin Botterman werd geboren in België, maar heeft een internationale loopbaan opgebouwd binnen HEINEKEN, het moederbedrijf van Alken-Maes. Sinds 2000 bekleedde Botterman al diverse general management posities in La Réunion, Centraal Afrika en Roemenië. De laatste 6 jaar vervulde hij de rol van Managing Director bij HEINEKEN Italië.

In zijn rol als nieuwe Managing Director België zal Edwin Botterman er op toezien dat Alken-Maes zijn runner-up positie binnen de Belgische biermarkt verder strategisch blijft uitbouwen. Innovatie ligt daarbij ook de komende jaren aan de basis. “Dat vernieuwing the key to succes is, heeft Erik de afgelopen drie jaar sterk bewezen. Dankzij belangrijke innovaties als Maes Radler maar ook de herlancering van Mort-Subite en Maes Pils is Alken-Maes als bedrijf flink gegroeid”, zegt Edwin Botterman. “Met een sterke spirit zetten we dan ook de komende jaren alles in om met Alken-Maes de biermarkt in binnen- en buitenland te blijven dynamiseren.”

Erik van de Ven, de huidige Managing Director van Alken-Maes, zal na de aanstelling van Botterman terugkeren naar HEINEKEN Amsterdam. “Ik kijk met een voldaan gevoel terug, maar eveneens met een gerust hart vooruit. Met de aanstelling van Edwin ben ik er van overtuigd dat Alken-Maes zijn rol van innovatieve challenger ook de komende jaren zal kunnen vervullen”, aldus Van de Ven.