BORNEM – Peter Henrich, voorzitter en ceo van BMW Group Belux sinds begin vorig jaar, wordt met onmiddellijke ingang aangesteld als productverantwoordelijke voor het merk BMW en Senior Vice-President Product Management van BMW. Hij wordt bij BMW Group Belux opgevolgd door Eddy Haesendonck.

Eddy Haesendonck (47) was tot nu toe commercieel directeur van BMW Belux. Na zijn marketingstudies is hij in de automobiel- en motorsector gestapt, en heeft daar sindsdien zijn hele carrière doorgebracht. Eddy Haesendonck startte bij BMW Group Belux in 1997 als verantwoordelijke voor de Aftersales van BMW Motorrad Belux. In die periode lanceerde hij de zeer succesvolle BMW Boxer Cup.

In 2002 werd Eddy aangesteld als commerciële directeur voor MINI Belux. Daarna was hij regional manager voor BMW tussen 2009 en 2012. Aansluitend heeft hij op het hoofdkantoor van BMW AG in München de verantwoordelijkheid gehad over MINI in de zones Azië, Pacific, Zuid-Afrika en de importeursmarkten voor Afrika, Caraïben, Oost-Europa, Azië en de Pacific. Sinds 1 januari 2015 was Eddy Haesendonck commercieel directeur voor het merk BMW in België en Luxemburg.

Als fietsliefhebber pur sang houdt Eddy van een sportieve uitdaging, en hij kent het merk door en door. Hij heeft alle producten van BMW Group en het hele distributiekanaal van BMW, MINI en BMW Motorrad leren kennen tijdens zijn reeds meer dan 20-jarige carrière bij het Duitse premiummerk.