Ecoso opent nieuwe Mechelse kringwinkel

ecosoEcoso vzw viert zaterdag de opening van een nieuwe Kringwinkel aan de Brusselsesteenweg 337 in Mechelen Zuid. In deze nieuwe Kringwinkel hopen de 7 medewerkers dagelijks meer dan 50 klanten te verwelkomen.

De winkel van 300 m² biedt ruimte voor kleding, textiel, huisraad, decoratie, boeken, speelgoed, klein elektro, platen, CD’s en klein meubilair.

De Kringwinkel Ecoso besteedt grote aandacht aan de kwaliteit van de producten die ze te koop aanbiedt. Alleen nette, ongeschonden en volledige goederen komen in de rekken. De inrichting van de winkel versterkt dit imago en draagt bij aan het goed gevoel van elke klant: van snuisteraar tot budgetkoper. De Kringwinkels van Ecoso willen kwaliteitsvol tweedehands aanbieden voor een eerlijke prijs.

Ecoso vzw is begin oktober 2015 ontstaan uit Kringwinkels Mechelen en Wrak in Willebroek. Maatwerkbedrijf Ecoso staat voor ECOlogisch en Sociaal Ondernemen en omvat ondertussen 8 Kringwinkels. Die zijn gevestigd in Londerzeel, Rumst, Schelle, Niel en Willebroek en in Mechelen zijn er nu zelfs drie.

Ecoso wil eerst en vooral extra en nieuwe kansen bieden aan zijn 150 medewerkers, die het niet altijd even makkelijk hebben om hun plaats te veroveren op de arbeidsmarkt.

Jaarlijks zorgt Ecoso ervoor dat 1.500.000 kg goederen niet op de afvalberg belanden, maar kunnen worden hergebruikt. Samen met het Sociaal Huis van Bornem is Ecoso ook uitbater van De Buurtkar, de mobiele kruidenier met sociale dienstverlening in Bornem.

Ecoso wil groeien naar verdere duurzame sociale tewerkstelling via innovatief en financieel gezond ondernemerschap. Ecoso vzw staat voor:

Excellente coaching van de medewerkers die worden gesteund door trajectbegeleiding, opleiding en aandacht voor doorstroom.

Creatie van tewerkstelling en het ondersteunen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op hun pad naar werk.

Ontwikkelen van ecologische en duurzame activiteiten.

Samenleven aangenamer maken door innovatieve dienstverlening

Ondernemen zit in het DNA.