Econocom Group heeft een overnameovereenkomst ondertekend voor het verkrijgen van 100% van de aandelen van de BIS-groep, een toonaangevende multimedia-integrator op de Benelux-markt. Die transactie is nog onder goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. De BIS-groep heeft momenteel een omzet van meer dan 50 miljoen euro en ruim 220 medewerkers. In Mechelen heeft de groep een vestiging op Mechelen Noord, waar zopas nog werd geïnvesteerd in een nieuwe showroom.

Met deze transactie wil Econocom zich nog verder versterken in de dynamische multimediamarkt (indoor en outdoor digital signage, videoconference-ruimtes, smart building, etc.), een vollediger aanbod ontwikkelen en nieuwe cross-business line oplossingen voor de Benelux ontwikkelen.

Econocom is daarmee in de vijf belangrijkste landen in de sector (België, Nederland, Spanje, Italië en Frankrijk) aanwezig met alle drie de bedrijfsactiviteiten, wat een van de doelstellingen van het huidige strategische plan was.

Bruno Grossi, Executive Director van Econocom Group: “We zijn verheugd om BIS binnen Econocom Group te verwelkomen. We verwachten significante synergieën tussen hun knowhow in het dynamische segment van multimediaoplossingen in de Benelux en onze sterke bestaande activiteiten in de regio. End-to-end digitale oplossingen kunnen aanbieden, inclusief financiering, betekent volgens ons een enorme toegevoegde waarde voor onze klanten en reflecteert de filosofie achter ons volgend strategisch plan e for excellence.”

Jean-Pierre Overbeek, CEO van de BIS-groep: “Samen met Econocom kunnen we organisaties met meer flexibiliteit ondersteunen in de anticipatie op multimediatrends, het sneller omarmen van nieuwe technologie en de voortdurende innovatie in de manier waarop mensen werken en samenwerken.”