ECOkoeriers brengen nog meer Mechelse inkopen thuis

Ecokoerier Greg Wellens.

Ecokoerier Greg Wellens.

Het pilootproject waarbij aankopen op de Mechelse zaterdagmarkt bewaard worden in de chalet op de Grote Markt, of naar de Zandpoortvest of naar huis worden gebracht, wordt uitgebreid. Vanaf zaterdag 12 december komen niet alleen de marktaankopen maar ook alle andere winkelaankopen in aanmerking. Bovendien kunnen ook handelaars zelf aan het project deelnemen, zodat klanten hun boodschappen in de winkel kunnen achterlaten om ze thuis te laten bezorgen. Mechelen wil zo een nieuwe stap zetten naar meer klantvriendelijkheid en meer duurzaamheid.

Begin september werd het huidige pilootproject in samenwerking met de markt opgestart. Alle marktbezoekers kunnen hun gekochte goederen in bewaring geven, laten afleveren aan parking Zandpoortvest of bij hen thuis. Dat gebeurt met een cargofiets door ECOkoeriers Mechelen.
Het huidige project is nog kleinschalig, maar heeft toch een groot belang volgens schepen van Mobiliteit en Duurzaamheid Marina De Bie: “We hebben het pilootproject bewust kleinschalig en eenvoudig gehouden om het aantal kinderziekten te beperken. De lessen die zowel de ECOkoeriers als wij hier uit trekken, zullen bij een uitbreiding van de dienstverlening zeker nuttig zijn. De huidige formule met de chalet op de Grote Markt en de frequente aanwezigheid van de cargofiets is trouwens ideaal om een hoge zichtbaarheid te creëren. Mensen weten nu dat vervoer via de fietskoerier mogelijk is in onze stad en zullen deze optie sneller in overweging nemen. Hierdoor kan de dagelijkse werking van de ECOkoeriers, maar ook van de concullega’s van Bubble Post, gestaag verder groeien.”

Een uitbreiding van de service naar alle handelaars in het kernwinkelgebied is logisch. Het is de bedoeling dat zo veel mogelijk handelaars zelf in het project stappen. In het pilootproject kunnen ze op zaterdag en op koopzondagen aankopen van klanten rechtstreeks vanuit de winkel thuis laten leveren met de ECOkoeriers. Ze kunnen er eveneens voor kiezen om, via de online applicatie die bij het proefproject gebruikt wordt, ook leveringen voor klanten die online of telefonisch bestellen aan te bieden. Dit betekent voor de handelaars een extra instrument voor klantenbinding, een kans om hun cliënteel verder uit bouwen en zich beter te wapenen tegen de grote webwinkels. Een lijst van de deelnemende handelaars zal elk weekend te vinden zijn op www.mechelen.be en www.ecokoeriers.be. Handelaars die alvast meedoen, zijn Supergoods, Goldfish, Hut, Harlekijn en Unwined.

Het inzamelpunt voor aankopen verhuist van de chalet naar Botermarkt 12, de vroegere Mexx. Als kers op de taart kunnen shoppers hier tijdens de kerstperiode ook terecht om hun pakjes in te pakken bij de  Club Geluk Inpakbar in het kader van Mechelen Houdt je Warm.

Het uitgebreide proefproject loopt tot 7 februari.