De Vlaamse Regering kent 929.000 euro superstrategische transformatiesteun toe aan EcoChem, producent van brandvertragende producten. Het bedrijf kiest met haar nieuwe strategie resoluut voor Vlaanderen en centraliseert alle productie en onderzoek en ontwikkeling op de nieuwe site van EcoChem in Willebroek.

Sinds de instap van de Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv, kiest EcoChem er voluit voor om alle activiteiten te centraliseren op de nieuwe site van EcoChem aan het Zeekanaal Brussel – Schelde. “Vlaanderen investeert 929.000 euro in het transformatieproject van EcoChem”, zegt Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters. “Dit mooie project illustreert de competitieve kracht van Vlaanderen, met onze troeven verankeren we een Vlaams innovatiebedrijf en creëren we extra werkgelegenheid.”

EcoChem investeert zelf 10 miljoen euro om het project te verwezenlijken. De activiteiten van de productievestiging in het Duitse Offenbach en van de recent overgenomen bedrijven in Israël en Frankrijk worden geïntegreerd op de nieuwe site. Daar wordt niet enkel geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe producten, ook de manier van produceren wordt innovatief aangepakt. Twee productielijnen worden geïntegreerd, waardoor de voorheen niet-bruikbare reststof van de ene lijn, kan worden aangewend als grondstof voor de andere. Het project is goed voor 20 extra jobs en daarenboven zal het bedrijf 1,2 miljoen euro investeren in personeelsopleidingen.

Het Vlaamse EcoChem ontwikkelt en produceert milieuvriendelijke brandvertragende additieven voor de bouw- en transportsector en voor elektronische applicaties. De kmo is marktleider in de ontwikkeling en verkoop van vlamvertragers voor spaanplaten en houtpanelen en exporteert naar meer dan 30 landen.