ecogymEco Gym Nijlen, éen van de eerste ecologische fitnesszaken in België, komt vanaf september met een vooruitstrevend concept: trainen binnen modules. Sporters kunnen zich inschrijven voor een specifiek 12 weken programma, bijvoorbeeld gericht op cardio of kracht.

Ze kunnen kiezen tussen verschillende algemene programma’s opgedeeld in vier modules gelijk aan vier moeilijkheidsgraden. In het Muscles programma werken leden aan spieropbouw; in Your ultimate cardio guide tillen ze hun conditie naar een hoger niveau. Het programma Train like an athlete for men or for women is ideaal voor wie zijn/haar lichaam opnieuw in vorm wilt krijgen en er lekker strak wilt uitzien. Binnen elk programma is er gericht voedingsadvies via workshops. Sporters kunnen zelfs gezonde kant en klare maaltijden ophalen in de club.

Naast deze algemene programma’s zullen er ook steeds een aantal seizoensgebonden trainingsprogramma’s worden aangeboden”, zegt Valérie Fornoville, mede-zaakvoerder bij Eco Gym. “Zo is er deze zomer Prepare yourself for your next sport season, waarmee we basketballers, volleyballers en voetballers een trainingsalternatief willen geven tijdens de zomerstop. In de winter bieden we iets specifieks aan voor wielerploegen en skiërs.”

Kenneth Van Dale, mede-zaakvoerder bij Eco Gym, verduidelijkt: “Sporters hoeven geen lid te zijn om deel te nemen aan  een 12 weken module. Afhankelijk van hun doelstelling opteren ze voor een bepaald programma en afhankelijk van hun conditietest en krachttest bekijken we samen in welke module hij/zij kan instappen.

 Tijdens de 12 weken module krijgen de sporters telkens na vier weken een lichaamsmeting, maximale conditietest en 1RM (Repetition Max) test om hun vorderingen in kaart te brengen. Ze krijgen dan ook een nieuw workoutprogramma. Zo worden ze heel gericht begeleid in het behalen van hun doelstelling.

Kenneth Van Daele: “Met deze specifieke 12 weken programma’s doorbreken we de traditie van lange fitnessabonnementen in onze sector. Wij willen sporters een duidelijk, afgelijnd programma bezorgen. Begeleiding is daarbij van groot belang. Dat fitnessers nadien niet vasthangen aan een langdurig abonnement, verkleint voor velen de drempel.”

Eco Gym wil iedereen de kans geven te werken aan een betere levensstijl, en biedt ook van op afstand coaching aan door middel van een app. Via e-coaching kunnen klanten thuis, op hotel, … hun trainingsprogramma perfect afwerken. Bovendien zorgt Eco Gym dat er maandelijks een persoonlijk contact is met een coach. Dat is dan ook meteen het grote verschil tussen de Eco Gym app en andere fitnessapps.