PUURS/WILLEBROEK – De zaakvoerder en eigenaar van het tuinaanlegbedrijf Eco-design uit Willebroek, Sven Peeters, combineerde het tuinwerk acht jaar lang met hotelprojecten bij Hotel Essenza uit Puurs. Nu ook daar de werkdruk blijft toenemen, werd beslist om op één activiteit te focussen. Dat betekent het einde voor Eco-design.

Het team van Eco-design.

Al 15 jaar lang leidt Sven Peeters Eco-design. De zaak groeide uit tot een bloeiende onderneming met 20 medewerkers. Acht jaar geleden kwam daar een opportuniteit in het hotelwezen bij. “Ik zag het licht in een gebouw en uiteindelijk bleek dat een hotel daar het meest rendabele was. Zonder voorkennis hebben we ons in die sector ingewerkt, met succes”, aldus Sven Peeters.

Nu er een tweede project, een revalidatiehotel in Willebroek, aankomt, werd het allemaal wat veel. “Ook de medezaakvoerder bij Eco-design kon minder tijd vrijmaken, waardoor we beslist hebben om één weg in te slaan. Dat is het hotelgedeelte geworden omdat we daar het meeste toekomst in zien.”

Alle lopende projecten van Eco-design werden wel afgerond of doorgespeeld aan partners waarin het bedrijf het volste vertrouwen had. De medewerkers werden eveneens bij collega-tuinaannemers ondergebracht.

Potentieel

Het nieuwe project in Willebroek zal een 35-tal kamers voorzien en zich richten op revalidatie in stijl. “Een concept dat alsmaar belangrijker zal worden, nu de ziekenhuizen kortere verblijven na ingrepen vanuit de overheid moeten implementeren. Mensen zullen zo in het nieuwe gebouw nog wel de rust en verschillende revalidatievoorzieningen vinden.”, aldus Sven Peeters.

Ook het hotelverhaal biedt heel wat mogelijkheden. “Hotel Essenza is een kleinschalig hotel in Puurs met een 15-tal kamers, vlakbij bedrijven als Pfizer, Continental Foods en Purna. Zakenmensen die tussen een luxehotel van 130 kamers moeten kiezen of een kleiner en gezellig hotel, hebben snel de keuze gemaakt. Dit concept, waar ook lokale mensen aan het werk gaan, zie ik op oneindig veel locaties mogelijk.”