Easy-m versterkt positie als grootste Apple premium reseller

Annick Maes, personeel Easy-M, voor LUNAEasy-m, de grootste Apple premium reseller van België, neemt de Waalse Apple-verdeler Abelsys over. Met de overname versterkt easy-m haar positie als nummer 1 in de markt van Belgische Apple-verdelers. Het hart van easy-m ligt voor een stuk ook in Mechelen. Het bedrijf uit Herentals nam er ooit nog Easyware over, een winkel die ook nu nog als easy-m opereert.

In die overname versterkt easy-m zijn ambitie om in 2015 een omzet te halen van 100 miljoen euro. De overname heeft geen gevolgen voor de tewerkstelling in de beide winkelketens.

De grootste Apple-verdeler van het land beschikt nu over 26 winkels in heel België, naast de uitgebreide webshop die ze al had. Voor de overname had easy-m al 19 winkels, waarvan 9 in Vlaanderen, 6 in Wallonië en 4 in Brussel. Door de fusie wordt vooral de aanwezigheid van easy-m in Wallonië versterkt.

Uniek aan de service van easy-m is de eigen hersteldienst. Annick Maes, zaakvoeder van easy-m: “Easy-m heeft altijd alle herstellingen zelf gedaan, vanaf  het prille begin van ons familiebedrijf, toen we nog eigenhandig typemachines herstelden. Deze herstelservice is al heel lang ingebakken in ons DNA en daarom blijven we er sterk op inzetten.”

Easy-m ontstond bijna 80 jaar geleden als familiebedrijf in Herentals, ondertussen zijn ze de grootste Apple Premium Reseller van België, zowel in aantal winkels als op vlak van omzet. In 2014 had easy-m een omzet van 80 miljoen euro. Dit jaar wil het bedrijf voor het eerst een omzet van 100 miljoen euro behalen. Ook het aantal werknemers en klanten schiet de hoogte in. Na de overname zal easy-m 246 werknemers en zo’n 220 000 klanten hebben.

Easy-m en Abelsys hebben elkaar gevonden in hun gemeenschappelijke waarden en in hun focus op dezelfde markten. Beiden bedrijven richten zich op particuliere klanten, op bedrijven en op onderwijs. De Apple Premium Reseller easy-m komt ook na de overname tegemoet aan de specifieke noden en wensen van haar klanten en staat hen bij in de keuze, installatie en integratie van Apple-toestellen. Easy‑m hecht ook veel belang aan opleiding, daarom blijft ze cursussen aanbieden om te leren werken met Apple-toestellen. Ze doet dat via opleidingscentra gelegen in heel België.

Annick Maes is tevreden met de fusie: “De overname van Abelsys was voor easy-m een opportuniteit om aan schaalvergroting te doen, om sterker te staan tegenover de concurrentie en onze toekomstige uitdagingen te kunnen aangaan. Bovendien zal er een kruisbestuiving plaatsvinden, zowel op zakelijk vlak als op vlak van personeel. We kijken uit naar de samenwerking met de werknemers van Abelsys en ik ben ervan overtuigd dat we veel van elkaar zullen leren.” De overname heeft geen gevolgen voor de tewerkstelling in de beide winkelketens.