BikeEnergiebedrijf Eandis vernieuwt zijn fietsvloot en gaat in zee met de coöperatieve vennootschap van sociale fietsondernemingen Bike & Co. Onder meer Werkmmaat in Lier, Groep Intro in Londerzeel en ’t Atelier in Mechelen maken deel uit van Bike & Co.

Eandis is zeer begaan met duurzame mobiliteit. In 2008 introduceerde het energiebedrijf reeds de eerste bedrijfsfietsen. De fietsvloot werd steeds groter en steeds meer werknemers op verschillende vestigingen kregen een fiets ter beschikking om verplaatsingen te maken tijdens de werkuren of van het kantoor naar het station. Ook heel wat meteropnemers parkeren hun wagen op een rustige plek om met de vouwfiets, vrij van parkeerstress, hun ronde verder te zetten.

Eandis kiest voor de huur, onderhoud en herstel van zijn bedrijfsfietsen bewust voor sociale economie. Op die manier koppelt het bedrijf zijn duurzame mobiliteitsdoelstellingen aan de bevordering van tewerkstellingsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De vernieuwing van de fietsvloot is meteen ook de start van de samenwerking met de jonge coöperatieve vennootschap Bike & Co. Dit is een logische stap, aangezien Bike & Co alle sociale fietsondernemingen die reeds hun diensten verleenden aan Eandis, in zijn netwerk heeft opgenomen.

Het onderhoud en herstel van de fietsen wordt regionaal behartigd door de Bike & Co-vennoten, en Bike&Co zorgt tevens voor centrale facturatie, administratie en rapportage. Voor Eandis betekent dit een stap naar efficiënter vlootbeheer en een vereenvoudigde administratie. Ruim 80 medewerkers van Eandis ontvangen dezer dagen hun nieuwe matzwarte fiets op 10 verschillende locaties.

Eandis zal ook in de toekomst verder blijven inzetten op duurzame mobiliteit. Momenteel organiseert het bedrijf een Mobiliteitswedstrijd die nog tot 30 september loopt. De medewerkers in alle 14 vestigingen worden uitgedaagd om de ambitieuze doelstellingen te halen. 1500 deelnemers streven ernaar om 3,5 miljoen duurzame kilometers af te leggen en zo de CO2-uitstoot met 650.000 kilogram te verminderen.