Duvellovers kiezen voor Citra

sixpackDuvel lanceerde in april een blind tasting kit met daarin de zes Duvel Tripel Hop-edities van de afgelopen jaren. Aan Duvel-liefhebbers werd gevraagd welke hun favoriete Tripel hop is, want die komt vanaf het voorjaar van 2017 definitief in de winkelrekken. 4.509 enthousiaste Duvellovers lieten hun voorkeur weten en de versie met de Citra-hop won het pleit. Intussen blijven de proefsetjes met de gelimiteerde uitgaven wel nog de hele zomer beschikbaar.

Sinds 2007 creëren de Duvelbrouwers met telkens een andere derde hopsoort gelimiteerde oplages Duvel met een verrassende toets en extra bitterheid. Het resultaat is steeds een unieke Tripel Hop, die één keer per jaar, in de lente, het gamma van Duvel aanvult.

Citra, de creatie van 2012, is duidelijk de favoriet van de Duveldrinkers. De tweede Tripel Hop die ooit gemaakt werd, krijgt dus een permanent plekje op de markt. De Citra is niet alleen de lieveling van de stemmers, maar ook de favoriet van Hedwig Neven, brouwmeester bij Duvel Moortgat: “De Citra is een explosieve hop met een in your face smaak van citrustoetsen die erg complementair zijn aan de Duvel.”  De Citra-hop verrijkt het typische Duvel-smaakpalet met frisse toetsen van pompelmoes, limoen, tropisch fruit, meloen en cassis.