Duvellovers bepalen welke hop de brouwer gebruikt

DuveldoosBrouwerij Duvel uit Breendonk-Puurs laat Duvellovers mee beslissen welke Duvel Tripel Hop vanaf 2017 permanent beschikbaar zal zijn. Er komt een blind tasting kit op de markt met daarin de zes ooit gebrouwen Duvel Tripel Hop edities. Ze zijn onherkenbaar gemaakt voor een eerlijke en pure smaakbeleving. Je kunt de zes soorten proeven en stemmen voor je favoriet.

Klassieke Duvel wordt gebrouwen met twee hopsoorten: Saaz-Saaz en Styrian Golding. Sinds 2007 selecteren de meesterbrouwers van Duvel ook een derde hopsoort, wat elke keer voor een verrassend en boeiend smaakprofiel zorgt. Het resultaat is een unieke Tripel Hop, die één keer per jaar, in de lente, het gamma aanvult van Duvel. Negen jaar en 6 edities later betrekt Duvel de Duvel-fans bij de selectie. Welke Tripel Hop vinden zij het lekkerste?

In de Duvel Tripel Hop Tasting Kit zitten zes Duvel Tripel Hop brouwsels, en om de proefervaring nog specialer te maken zijn de flesjes onherkenbaar gemaakt. Het gaat dus echt om blind proeven. Nadien kunnen de proevers hun smaakbevindingen neerschrijven met het zwarte Duvelpotlood in de kit. Na de proeverij kan je de bijgevoegde folder raadplegen om te zien welke hop er in je favoriete fles Duvel zit. Stemmen kan dan online op www.duveltripelhop.be. De grootste favoriet wordt vanaf 2017 permanent gebrouwen.

Elke Tripel Hop heeft een bekende ambassadeur. Zo is Johan Wanne Madalijns van de Lambiekstoempers een absolute fan van de originele Duvel Tripel Hop, die werd gebrouwen met Amarillo als derde hopsoort. Andere ambassadeurs zijn onder meer Sepideh Sedaghatnia en Axel Daeseleire.

Stemmen voor de Duvel Tripel Hop kan tot begin juni.