Duvel Moortgat uit Breendonk schenkt een echte Duvelklok aan de nieuwe beiaard die in de kathedraal van Klein-Brabant ofwel de Puurse Sint-Pieterskerk komt. Duvel Moortgat ontwierp een Duvelklok van 400 kg. Die kan al worden bezichtigd bij Duvel Depot van vrijdag 31 maart tot en met vrijdag 7 april, voor haar verhuis naar de beiaard.

De Puurse Beiaardvereniging heeft aan de Nederlandse firma Koninklijke Eijsbouts in Asten de opdracht gegeven om voor de Sint-Pieterskerk een beiaard te maken van 50 klokken. De klokken zijn af, en op 8 april worden ze gewijd en in de toren van de Sint-Pieterskerk gehangen.

Op 21 mei kan iedereen genieten van het eerste beiaardconcert op het Kerkplein in Puurs. Naar aanleiding van de inhuldiging van de beiaard krijgt het bekende lied Icon van muzikant Daan een beiaardversie en het iconische Duvel-nummer zal ook worden gespeeld op heel wat Vlaamse beiaarden.

Duvel Moortgat is de sponsor van één van de twee grootste klokken van de beiaard. De gitzwarte Duvelklok kreeg een eigentijds design, een strak gepolijste D en de bewoording tastes like heaven, brewed on earth.

Michel Moortgat: “Duvel is een trotse inwoner van Breendonk, deelgemeente van Puurs, dus het leek het ons logisch dat we een klok zouden schenken aan de beiaard. Als familiale zelfstandige brouwerij ondersteunen we graag tradities. Bovendien kregen we de kans op een creatieve manier een klok te ontwerpen en dat het iconische nummer van Daan zal weerklinken op de beiaard in Puurs en op vele andere Vlaamse beiaarden, is zeker en vast leuk.”