Duvel Moorgat heeft een minderheidsparticipatie van 35 procent bij een Italiaanse brouwerij genomen. Het gaat om Birrificio del Ducato, een artisanale brouwerij uit Soragna dat in de buurt van Parma ligt. “We zijn verheugd om Birrificio del Ducato als deel van de familie te mogen verwelkomen”, klink het bij de brouwerij uit Breendonk.

Birrificio del Ducato werd in 2007 opgestart door de vennoten Manuel Piccoli en Giovanni Campari. Dat het om een kleine brouwerij gaat, blijkt uit de productiecijfers: minder dan 5.000 hectoliter in 2016. Maar het gaat ook om een succesvolle brouwerij. Zo werd Birrificio del Ducato reeds meermaals bekroond, met onder meer de prijs van Italiaanse brouwerij van het jaar 2010 en 2011. “De voorbije jaren hebben we de groei van de brouwerij via bankleningen en eigen middelen ondersteund”, zegt Manuel Piccoli. “We hebben verschillende doelen bereikt, soms met grote moeite. Vandaag willen we die groei doorzetten met een partner die met de wereld van het ambachtelijke bier vertrouwd is. We zijn ervan overtuigd dat Duvel Moortgat ons op deze weg kan begeleiden.”

Bij Birrificio del Ducato wordt een grote variëteit aan bieren gebrouwen. Het zijn er negen in totaal, waaronder Via Emilia, A.F.O. en Chimera. Manuel Piccoli en Giovanni Campari blijven volledig zelfstandig hun brouwerij verder uitbouwen. “Duvel Moortgat zal niet tussenkomen in de organisatorische en productiebeslissingen”, verduidelijkt Giovanni Campari.