DBADuvel Moortgat wordt aandeelhouder van Firestone Walker Brewing Company uit Paso Robles, Californië. Firestone Walker is de vierde grootste brouwerij van speciaalbieren in Californië. De brouwerij zal naar verwachting meer dan 320.000 HL brouwen dit jaar, met een netto-omzet van meer dan 70 miljoen euro. Firestone Walker stelt meer dan 400 mensen te werk.

Het bedrijf werd opgericht in 1996 door Adam Firestone en zijn schoonbroer David Walker. Firestone Walker begon als een kleine brouwerij met roots in de wijnstreek van de Californische Central Coast. Ondertussen is Firestone Walker uitgegroeid tot een regionale brouwerij met als ultiem doel steeds betere bieren te brouwen. “Ze delen onze passie voor perfectie, en net zoals wij zijn ze nooit helemaal tevreden”, aldus Duvel Moortgat.

Firestone Walker heeft reeds vele prijzen gewonnen, waaronder 4 keer de titel van Mid-Sized Brewery of the Year op de World Beer Cup. De bekendste bieren van Firestone zijn Double Barrel Ale, Union Jack IPA en 805.

Een paar jaar geleden nam Duvel Moortgat ook al een meerderheidsbelang in Boulevard Brewing Company uit Kansas City, Missouri en de Belgische brouwerij is al langer eigenaar van Brewery Ommegang in Cooperstown, New York.

Met Firestone erbij kan Duvel Moortgat dit jaar in de Verenigde Staten een omzet realiseren van ruim 150 miljoen euro met meer dan zevenhonderd medewerkers.