Duurzame Emblemse boomhutten

boomhutProfessioneel houtbewerker en schrijnwerker Steve Goormans realiseert dromen van grote en kleine kinderen: hij richtte House@Tree op en creëert boomhutten.

Steve Goormans: “Ik wilde terug naar de basis gaan en genieten van het werken met hout. De passie kwam terug toen ik een boomhuis aan het maken was voor mijn kinderen. Zij hadden veel fantasie en creativiteit en samen zijn we tot een magisch huisje gekomen waarin niets recht mocht zijn.” Dat ene boomhuis smaakte naar meer. House@Tree werd geboren en kan ondertussen rekenen op een schare kleine en grote fans.

Het eerste huisje werd opgetrokken uit douglasspar, de ramen en de deur werden verfraaid met eik, de balustrade is gemaakt van kastanjehout en op het dak liggen schorsplanken van douglas. Duurzaamheid is één van de hoofdvereisten bij House@Tree. De boomhutten van Steve zijn gemaakt om decennia te overleven, in tegenstelling met de bouwpakketten waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van goedkopere houtsoorten.

Steve Goormansen kidsZijn inspiratie haalde Steve o.a. bij de huisjes in de Efteling, waar niets is zoals het lijkt. Ook voor de inrichting zijn de mogelijkheden legio. Wifi, verwarming of elektriciteit in je boomhut? Geen probleem! Steve: “Onlangs kreeg ik de opdracht voor het creëren van een boomhut met Wifi die het werk- en leesplekje moet worden van een dame die erg gesteld is op rust. Dat is perfect mogelijk en ik vind het heerlijk om zoiets te mogen uitwerken.”

Als er grote bomen beschikbaar zijn, maakt House@Tree een echte boomhut, maar er zijn ook andere mogelijkheden. “Het is natuurlijk fantastisch als een boomhut effectief hoog in een boom hangt. Maar als dat niet mogelijk is, omdat de boom bv. nog te klein is, kan er ook rond een boom worden gebouwd met steunpalen in de grond.”

Naast magische huisjes maakt Steve ook andere houtcreaties zoals bijgebouwen. Altijd met edele houtsoorten, met oog voor detail en veel smaak.