MECHELEN – Voor het zevende jaar op rij is DuPont, met een kunststoffenfabriek in Mechelen, opgenomen bij de Clarivate Analytics Top 100 Global Innovator. Het jaarlijkse rapport erkent wereldwijd ondernemingen en instellingen die de drijvende kracht achter innovatie zijn.

Clarivate Analytics prijst jaarlijks ondernemingen die prioriteit geven aan investeringen in unieke en blijvende uitvindingen. Deze organisaties creëren baanbrekende technologieën, brengen die nadien succesvol op de markt en weten het commerciële potentieel ervan wereldwijd te benutten.

“Over de hele wereld is een plaatsing op deze lijst de standaard maatstaf voor innovatie geworden. Dat wij opnieuw in de top 100 worden opgenomen is dan ook een belangrijke prestatie voor ons”, klinkt het bij DuPont in Mechelen.

Uitgebreid innovatieportfolio

Voor de nominatie in de top 100 werd gekeken naar het totale volume aan patenten, het succespercentage van patentaanvraag tot patentverlening, in hoeverre de portefeuille zich over de hele wereld uitstrekt en de vermeldingen van het patent in publicaties.

Recente innovaties van DuPont zijn onder meer een slimme kledingtechnologie die voor sport, fitness en wellness wordt gebruikt, en een portefeuille met warmteregulerende materialen voor elektronische toepassingen. “Maar ook een formule waarvan klinisch is aangetoond dat het de tailleomtrek versmalt en een oplossing van gist en enzymen waarmee producten van motorbrandstof-ethanol hn opbrengst kunnen verhogen, behoren daartoe.”

DuPont is een dochteronderneming van DowDuPont, een holdingbedrijf dat sterk staat in landbouw, materiaalwetenschap en gespecialiseerde producten.