DuomedAcertys Groep en Gimv hebben aangekondigd dat de afdelingen Acertys Healthcare nv, Medvision Healthcare nv en FMH Medical bv worden overgenomen door Duo-Med uit Londerzeel. Voor de overname van de afdeling Heyer SA werd een voorakkoord werd bereikt met een andere industriële groep.

Acertys Groep uit Aartselaar werd opgericht in 2007 na de fusie van een aantal toeleveranciers aan de medische sector in België en Nederland. Na een aantal overnames maar ook desinvesteringen is de groep uitgegroeid tot een toonaangevend leverancier van op maat gemaakte totaaloplossingen voor ziekenhuizen en medische specialisten in de Benelux. Met de divisies Acertys Healthcare nv en Medvision Healthcare nv heeft de groep een stevige marktpositie in België in anesthesie, monitoring en beademing, neonatologie, cardiologie, pneumologie, neurologie en medische beeldvorming. De divisie FMH Medical bv heeft in Nederland een belangrijke marktpositie in endoscopie en neurologie. Heyer Benelux sa is toonaangevend op het vlak van medische gassen en de technische inrichting van operatiekwartieren en intensive care units. Deze drie afdelingen zullen dit jaar naar schatting een gezamenlijke omzet van ongeveer 47 miljoen euro hebben.

Voor de divisies Acertys Healthcare nv, Medvision Healthcare nv (Aartselaar) en FMH Medical bv (Veenendaal, Nederland) werd recent een overnameakkoord bereikt met Duo-Med. Duo-Med is sinds 20 jaar een gevestigde waarde als leverancier van innovatieve producten en diensten voor abdominale en plastische chirurgen, gynaecologen, radiologen en gastro-enterologen, werkzaam in de Benelux ziekenhuizen.

Jan Schoevaerts, CEO van Acertys: “Met de verkoop van Acertys Groep aan Duo-Med wordt een belangrijke stap gezet in het distributielandschap in de gezondheidszorg. Acertys Healthcare nv, Medvision Healthcare nv en FMH BV zijn winstgevend en vormen samen met Duo-Med een ideaal platform voor de verdere uitbouw tot een belangrijke innovatieve Healthcare Solution Provider.”

Dirk De Cuyper, CEO van Duo-Med: “De acquisitie van de Acertys Groep past in het kader van onze buy-and-build strategie die we samen met onze partner ABN Amro Participaties hebben vooropgesteld. Het versterkt onze gezamelijke positie in een veranderende healthcare community. We zien de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet en kijken uit naar de samenwerking met de Acertys-medewerkers.”