MECHELEN/DUFFEL – Het vroegere Huizeke in stadspark Tivoli in Mechelen opent op 1 april de deuren in een nieuwe gedaante. t’ ASS is een klein eetcafé en zal worden uitgebaat door vzw De Krone die er mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) tewerk stelt.

Met de steun van stad Mechelen mag vzw De Krone het pand in Tivolipark openhouden. Eetcafé t’ ASS beschikt over een terras en bevindt zich naast de speeltuin. Het eetcafé zal onder meer zoete en hartige pannenkoeken, slaatjes en snacks serveren. Naast een eetcafé is t’ ASS ook een jobervaringscentrum voor mensen met autismespectrumstoornis (ASS).

Springplank naar de arbeidsmarkt

vzw De Krone verhoogt het maatschappelijk welzijn van mensen met ASS door hen de nodige arbeidservaring aan te bieden en hen te ondersteunen bij hun carrièreplanning. Dat doet de Duffelse organisatie onder meer met Brasserie De Krone. Met t’ ASS breidt de organisatie haar werkingsgebied nu uit.

“We merken dat mensen heel veel leren bij ons en hun kansen ten volle benutten”, zegt Heidi Heymans, kwaliteitscoördinator bij vzw De Krone. “Maar wanneer ze op een andere plek aan het werk gaan, vergt dat heel veel energie om weer in het ritme te komen. Met deze extra locatie kunnen we hen een vervolgtraject geven. We geven hen alle tijd om zich volledig te ontwikkelen.”

t’ ASS is het hele jaar open van woensdag tot en met zondag vanaf 10 uur. Tijdens de schoolvakantie opent de zaak alle dagen. Er zullen twee voltijdse mensen aan de slag gaan, aangevuld met twee deeltijdse krachten en enkele mensen die zich bezighouden met opleiding.