DSV verhuist en lanceert eigen koerierdienst

DSVVanaf 5 oktober is DSV Air & Sea Antwerp (de ocean freight afdeling) te vinden in het hoofdkantoor van het bedrijf op de industriezone van Puurs aan Schoonmansveld. Deze site ligt vlakbij de A12.

DSV Air & Sea bevindt zich dan in hetzelfde gebouw als de afdelingen DSV Road en DSV Road Holding. Dat zal de samenwerking tussen de verschillende branches ten goede komen.

DSV Road België heeft op de beurs Transport & Logistics in Antwerpen de lancering aangekondigd van de dienst DSV XPress. Het eigenlijke vervoer van enveloppen en pakjes wordt uitbesteed, maar het gaat toch om een eigen koerierdienst van DSV Road met eigen boekings- en track & trace-systemen. De dienst bestaat al meerdere jaren in Duitsland, en in Nederland loopt al een paar jaar een proefproject dat positief is geëvalueerd. “Daarom wordt DSV XPress nu ook in meerdere andere Europese landen, waaronder België, uitgerold”, zegt Petra Hermans, accountmanager DSV Express.

DSV Xpress wordt zowel nationaal als internationaal aangeboden, maar de vraag naar transport naar het buitenland zou veel groter zijn. Er worden zendingen naar 220 landen aanvaard. Het maximumgewicht is 70 kilogram, maar in de praktijk zal die limiet niet gelden, omdat zwaardere stukken kunnen worden doorgegeven aan andere transportdiensten.

Het vervoer zelf zal worden uitgevoerd door integrators als FedEx, TNT en vooral UPS.

Volgens accountmanager Petra Hermans is het boekingssysteem heel overzichtelijk. “Vaak zie je portals waarbij je meerdere vensters moet doorlopen om een boeking af te ronden. Je moet ook nog een aparte afhaalopdracht ingeven met de gewenste afhaaltijden. Ons systeem bestaat uit één scherm waarop alle informatie zichtbaar is.”