HEIST-OP-DEN-BERG – RoboJob reist deze week door Europa, maar doet dat niet voor niets. De automatiseringsspecialist uit Heist-op-den-Berg schuimt de beurzen af en merkt daarbij een grote interesse in zijn CNC-automatisering.

Momenteel bevindt RoboJob zich op TechniShow in Utrecht. “We mogen nu al stellen dat deze editie voor ons zeer geslaagd is”, vertelt ceo van RoboJob Helmut De Roovere. “We hebben er al onze standaard automatiseringsconcepten voorgesteld. Als klant kan je bij RoboJob immers zelf kiezen op welke manier je wilt automatiseren. Daarvoor bieden we drie concepten aan: een eenvoudig tafelconcept, stapelbare rekken of de Tower.”

Vooral die laatste lokte heel wat bezoekers naar de stand. De Tower is een vernieuwend automatiseringsconcept dat op een beperkte oppervlakte van 1,4 vierkante meter erin slaagt om 8,4 vierkante meter beschikbare laadruimte te creëren. “De vraag uit Nederland blijkt enorm hoog.”

Druk programma

Na de METAV-beurs in Düsseldorf en TechniShow in Utrecht is het nog niet gedaan voor RoboJob. Er wachten nog drie andere beursdeelnames.

“Nu gaan we meteen door naar Parijs, waar we van 27 tot en met 30 maart deelnemen aan het Salon de l’Industrie. Daarna volgen de MACH-beurs in Birmingham en een Open House bij onze partner Jörg Wappler in Weinböhla, Duitsland”, zegt Helmut De Roovere. “Het bevestigt de hoge vraag naar onze oplossingen, en naar CNC-automatisering in het algemeen in gans West-Europa.”