passiefhuisFlidais, Helia Elektro en Isoproc zijn drie van de standhouders die vrijdag, zaterdag en zondag op de beurs PassiveHouse in Tour & Taxis hun expertise ivm passiefhuizen tonen. Op deze beurs verzamelen bedrijven die gespecialiseerd zijn in alle aspecten van zeer energiezuinig bouwen. De beurs heeft plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 september. Vrijdag is gereserveerd voor vaklui. Bedrijven uit de sector kunnen die dag hun vakkennis up-to-date houden door workshops en lezingen te volgen. Er is onder meer een workshop over BEN-renovaties van eengezinswoningen. In de rand van het beursprogramma is uiteraard tijd en plaats gemaakt voor netwerking.

Drie standhouders van PassiveHouse komen uit de regio rond Mechelen. Flidais uit Duffel is gespecialiseerd in ecologische bouwmaterialen, diensten en technieken voor passiefhuizen. Zaakvoerder en stichter Hans Delannoye is tevens stichtend lid van het Passiefhuisplatform. Dit platform bestaat uit geëngageerde professionals uit de bouwsector die de bouw van passiefhuizen willen stimuleren. Flidais promoot mens- en milieuvriendelijke producten, o.a. op het gebied van isolatie, ventilatie, schrijnwerk en water- en energiebesparing.

Helia uit Bornem voorziet woningen van energie-efficiënte, geluidsisolerende en brandwerende producten, zowel voor nieuwbouw als voor renovatie. Primair energieverbruik wordt beperkt door een hogere efficiëntie. Helia gebruikt onder meer voor een elektro-installatie de nieuwe generatie O-range hollewanddozen, ontwikkeld samen met elektro-installateurs.

Isoproc uit Hombeek is een referentie op het gebied van isolatie, wind- en regendichting en luchtdichting. Voor isolatie geeft deze firma de voorkeur aan cellulose (niet voor spouwmuren). Mensen uit de bouwsector die een merkenonafhankelijke opleiding willen volgen over diverse aspecten van duurzaam bouwen kunnen terecht bij expertisecentrum Isoproc Innoviso.