DUFFEL – Dorien Vandaele maakt van haar passie voor paarden nu ook haar beroep. Ze nam de Duffelse manege De Mustang over en wil die een nieuw elan geven met paardrijlessen en events.

De nieuwe uitbaatster van De Mustang begon haar carrière als schoonheidsspecialiste in bijberoep. “Daarnaast werkte ik ook bij mijn mama in herenkledingzaak Alibi in de Vleeshouwersstraat in Mechelen, en gaf ik hier en daar al paardrijles.” Want Dorien leeft van kleinsaf voor paarden.

“Ik ben grootgebracht tussen de paarden. Mijn mama heeft ook altijd paardgereden en van kindsbeen af heb ik een grote passie voor paarden. Door mijn gedrevenheid en de hulp van mijn vriend, die ook in de paardenwereld is grootgebracht en ruitersportwinkel Horsewhip uitbaat in Mechelen, mijn familie en mijn schoonfamilie ben ik dit avontuur aangegaan.”

Berekend risico

Dorien is pas 28, maar ze schrikt niet terug voor zo’n uitdaging. “Het is zeker een risico, maar wel een berekend risico. We zijn hier niet halsoverkop aan begonnen. We hebben er goed over nagedacht. Ik ben heel gedreven en wil er volledig voor gaan om er een groot succes van te maken.”.

Manege De Mustang heeft 38 stallen. “Niet groot, maar wel gezellig. Ik wil er kinderen op een goede en leuke manier leren paardrijden. Ook volwassenen kunnen bij ons terecht. Ik ben tevens van plan om evenementen te organiseren: jumping, dressuur, voltige,… en nog zo veel meer. Op 10 februari gaan we open.”